Maciej_27 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Dla posiadaczy Visty 32 i 64bitowej - To chyba najlepsze sterowniki do Crysisa - NGO NVIDIA Optimized Driver 1.16925 for Vista http://www.ngohq.com/home.php?page=nvidia2 PS. ja posiadam Viste HP 64bit, po zainstalowani tych sterów gra ożyła,na Full detalach i roz. 1280x1024 chodzi płynniej. Przedtem miałem Forceware 169.28 Edytowane 2 Lutego 2008 przez Maciej_27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Gregor, chyba trochę przesadziłeś... Dla porównania screen z poprzedniego conf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Gra ktoś w Crysisa na rozdziałce 1680x1050? Stworzyłby może jakiś ciekawy config pod tą rozdziałkę ;) Ten od gregora to wolniej chodzi, a dużo lepiej (o ile w ogóle ;] ) od ustawień na high nie wygląda. BTW. Czy mógłby ktoś wrzucić czyste pliki configowe, bo zapomniałem backupa zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Maciej_27 Co myslisz ze jakis gostek pseudo NGO usprawnil stery zeby Crysis chodzil plynniej zrobil sam cos czego nie potrafia zrobic programisci NVidi ??? :) Cale te modyfikacje to sprytna zmiana ustawien jakosci grafiki tu ujma tam zostawia :/ lipa owszczem jest szybciej ale zawsze kosztem jakosci grafiki . innej mozliwosci niema . Screeny powyzej wygladaja nie ciekawie widac ze obcieta ponad polowa polygonow Edytowane 2 Lutego 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Maciej_27 Co myslisz ze jakis gostek pseudo NGO usprawnil stery zeby Crysis chodzil plynniej zrobil sam cos czego nie potrafia zrobic programisci NVidi ??? :) Cale te modyfikacje to sprytna zmiana ustawien jakosci grafiki tu ujma tam zostawia :/ lipa owszczem jest szybciej ale zawsze kosztem jakosci grafiki . innej mozliwosci niema . Screeny powyzej wygladaja nie ciekawie widac ze obcieta ponad polowa polygonow Ciężko powiedzieć czy coś wycieli na oko wygląda tak samo, mam ustawienia Ultra High, jedynie co zauwarzyłem to grafa grzeje się bardziej dochodzi do 93 st. przy 75% obr. wentylatora, może te stery faktycznie wyciskają więcej z grafy. PS. Ciekawe ja sprawują sie Forceware 169.32 ? Edytowane 2 Lutego 2008 przez Maciej_27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Gra ktoś w Crysisa na rozdziałce 1680x1050? Stworzyłby może jakiś ciekawy config pod tą rozdziałkę ;) Ten od gregora to wolniej chodzi, a dużo lepiej (o ile w ogóle ;] ) od ustawień na high nie wygląda. BTW. Czy mógłby ktoś wrzucić czyste pliki configowe, bo zapomniałem backupa zrobić :) Zwróć uwagę , że jest to wersja zrobiona na podstawie tego moda parę stron wcześniej - chodzi o to oświetlenie hdr wzmocnione. Ja gram na całkiem innym i nie narzekam. http://www.speedyshare.com/648611836.html Pod 16xx x xxxx nie robię, bo bez sli nie ma to sensu - nawet nie mam jak sprawdzić ;) Dla mnie 1360x768 powyższy cfg i jazda na maxa na TV ;). Edytowane 2 Lutego 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 No w sumie ~25 klatek na high jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Wie ktos o co chodzi z tym Prorokiem? =/ najpierw walczy sie z obcymi ich bronia ochraniajac tego typka a potem trzeba eskortowac z kuli...jakiej kuli i jak to zrobic? =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) Najprościej jak można: idź do zielonych kropek na min mapie, wskazują miejsca w których Prorok może się ogrzać. Ta kula, to strefa zimna którą należy opuścić. Etap kończy sie na moście. Edytowane 4 Lutego 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Jak wyjdziesz z kuli to dopiero zobaczysz, że to kula :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Ja się zastanawiam nad jednym. Dlaczego nikt nie zrobił gry o wojnie w Wietnamie. Z takimi mżliwościami jak w Crysis. Tylko ciagle to piep....nie o ufokach. Już się robi nudne. Kolejny raz jak nie mutanci to ufoki. Wystarczyło by zrobić akcę w Wietnamie, Korei czy na Pacyfiku w czasie II wojny i klimat byłby 100 razy lepszy niż z tymi popapranymi Ufo. Rzygać się chce jak koleny raz trzeba tluć w kosmitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Ja się zastanawiam nad jednym. Dlaczego nikt nie zrobił gry o wojnie w Wietnamie. Z takimi mżliwościami jak w Crysis. Tylko ciagle to piep....nie o ufokach. Już się robi nudne. Kolejny raz jak nie mutanci to ufoki. Wystarczyło by zrobić akcę w Wietnamie, Korei czy na Pacyfiku w czasie II wojny i klimat byłby 100 razy lepszy niż z tymi popapranymi Ufo. Rzygać się chce jak koleny raz trzeba tluć w kosmitów. Chodzisz w szkole na historię :) ? A tak poza tym to gier w tych klimatach jest MULTUM. Pewnie da się zliczyć tyle co gier o IIwś, tylko o Iwś coś mało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 No dokładnie. Masz szerki wybór. Ja np. wybrałem, żeby w żadną z nich nie zagrać, a ty wcale nie musisz tłuc kosmitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) qrde nie moge zainstalowac patcha 1.1 :mur: :mur: :mur: wyskakuje mi blad ze nie prawidlowy instalator czu cos takiego!siedze na XP z SP2 mial ktos moze podobne problemy? Edytowane 5 Lutego 2008 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Czy ktoś miał może problem z powolnym zapisem i odczytem zapisanych gier (save'ów)? W trakcie części Onslaught na początku nieznacznie, ale z czasem coraz bardziej wydłuża się czas zapisywania i wczytywania zapisanych gier. Gdy w poprzednich częściach wszystko trwało (za wyjątkiem pierwszego wczytania) bardzo szybko i sprawnie, tak musiałem poświęcić parę godzin na ukończenie tej części, z czego 90% "robiłem sobie herbatkę" przy zapisywaniu/wczytywaniu gry. W końcu udało mi się dotrzeć do kolejnej części (Awakening) by przekonać się, że syndrom nie ustąpił. Myślałem bowiem, że to jakaś newralgiczna mapa. Oczywiście patch 1.1 był wgrany jeszcze zanim zacząłem grę. Przeskanowałem szukajką temat, ale nie znalazłem odpowiedzi. Będę wdzięczny za informacje, jeśli ktoś miał styczność z rozwiązaniem tego rodzaju problemów z Crysis. Pozdrawiam Tez mam tak samo. Do tej pory bylo ok ale teraz jestem w misji w ktorej kieruje czołgierm i zapisywanie stanu gry trwa strasznie długo. Zaczeło to mi sie robic pod koniec misji A s s a u l t i teraz w trakcie części Onslaught. Moj sprzet GTS 512, 4 giga ramu, Vista 64, Q6600@3200. Edytowane 9 Lutego 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Czy znalazł ktoś z kolegów w sieci test dla dwóch kart 3870 X2 spiętych w CrossFire X dla gry w Crysis dla najwyższych detali DX10 (lub modowanych DX9) w rozdziałce 1680x1050 ? Bardzo zależy mi na takim teście nowych 3870 X2 spętych ze sobą (4 rdzenie, 2 GB) THX za każde info, link. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Czy ktoś po zainstalowaniu patcha 1.1 miał podobny problem do mojego? Tj wszyscy przeciwnicy nie mają broni.. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loruro Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Nie dziala mi punkbuster w crysisie Niemoge sie zalogowac na servery z PB bo mi blad wyskakuje ani zaznaczyc PB w opcjach niemoge Przed patchem nie dzialalo i po wgraniu patcha tez nie dzialal Sciagnalem tez z oficjalnej strony pbsetup i zaktualizowalem ale dalej nie dziala Mam orginalnego crysisa z patchem 1.1 i viste 64-bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Nie dziala mi punkbuster w crysisie Niemoge sie zalogowac na servery z PB bo mi blad wyskakuje ani zaznaczyc PB w opcjach niemoge Przed patchem nie dzialalo i po wgraniu patcha tez nie dzialal Sciagnalem tez z oficjalnej strony pbsetup i zaktualizowalem ale dalej nie dziala Mam orginalnego crysisa z patchem 1.1 i viste 64-bit Punkbuster nie działa na 64 bitowych systemach, taka gów... niespodzianka, to jest śmieszne i żałosne, ale niestety prawdziwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teeron Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Mam problem z crysisem po spatchowaniu do 1.1, czytalem ze przeinstalowanie gry rozwiazuje problem ale niestety nie pomoglo. Nie dzialają questy i ekran robi sie czarny a slychac dzwieki. Pomyslalem ze savy sie zrypaly wiec zaczalem gre od poczatku ale nie pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 tez tak mialem. reinstalacja pomogla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Mam problem z crysisem po spatchowaniu do 1.1, czytalem ze przeinstalowanie gry rozwiazuje problem ale niestety nie pomoglo. Nie dzialają questy i ekran robi sie czarny a slychac dzwieki. Pomyslalem ze savy sie zrypaly wiec zaczalem gre od poczatku ale nie pomoglo. mam dokladnie to samo-i niewiem czy zapodawac patha ponownie czy tez olac go-pozatym gra w 1360@768 chodzi jak marzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teeron Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 tez tak mialem. reinstalacja pomogla ale ja juz po reinstalu :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bum Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 ale ja juz po reinstalu :o U mnie pomaga naprawianie gry, dodaj/usuń programy w panelu kontrolnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teeron Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 U mnie pomaga naprawianie gry, dodaj/usuń programy w panelu kontrolnym. Wlasnie to zrobilem i teraz wola mi oryginalna plyte :D ponowna podmiana cracka nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Czy jest jakaś rada na to długie zapisywanie/wczytywanie gry? Niestety też mam ten wkurzający problem. Do misji Core było wszystko w porządku, gdzieś tak w połowie Core się zaczęło... Każdy zapis gry powoduje freeza na ok 2 minuty... :? Mam zainstalowanego patcha 1.1 - z tego co wyczytałem na forach to właśnie on powoduje taki problem... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Mam taki sam problem. Po odinstalowaniu patcha 1.1 (instalacji gry bez patcha) gra dziala normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 U mnie niestety sama reinstalacja i granie bez patcha nie pomogły, widocznie save'y mi się jakoś skopały... :| Znalazłem jakieś inne w necie, zloadowałem dany etap i na szczęście chodzi sprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 pytanie do posiadaczy głośników 5.1: czy wam działa 5.1 w tej grze? bo mi tylko dwie przednie satelity grają i się zastanawiam czy dałoby się włączyć 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 U mnie 5.1 działa i całkiem nieźle . W innych też tak masz czy tylko w tej ? Może to kwestia sterów do karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...