szczupak01 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 problem, że to leżak. Można zaufać? w sumie i tak to lepsze niż chińskie coś więc chyba spróbuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Nawet jak lezak,to nie wiecej niz 4lata,a chyba przez taki czas nie zestarzal sie strasznie.Sam chyba kupie jedna sztuke,tak zeby lezal w zapasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 a czy 400w cheftec z 29A na 12v wytrzyma CF z HD4830? ponadto mam 4GB ram, 160Gb dysk i E4300 na +3GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 z łatwością wytrzyma :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 na pewno? bo nie chce zonka ;/ a tu na pierwszej stronie pisze że do CF HD48xx trzeba +50w więc się upewniam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 cos mi zasilacz popiskuje ,ten z podpisu, bede chyba zmuszony go wymienic, co teraz radzicie...w niedalekiej przyszlosci dojdzie jeszcze jedna grafika ....ale jeszcze niewiem czy nv czy ati (tak aby byly dwie) narazie jedna ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Bq P7-PRO 1200W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 no stykanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeX Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Czy do GF GTX260 starczy Chieftec 450W? Mam jeszcze w innym kompie Modecoma 500W, czy któraś z tych zasiłek to uciągnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Ktoś tu na forum chyba coś pisał ze miał gtx260 na 400w więc raczej pociągnie ;] ale to też zależy jaką masz resztę sprzętu itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeX Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Reszta to nic specjalnego, Dual-Core E5200 2,5GHz, 2GB RAM, HDD WD640GB, nagrywarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Szef 400W - zajrzy do faq by svende , chodzi o linie 12v wzgledem wyższych modeli - najbardziej opłacalny. Czy pociągnie ? Bez problemu. Z resztą Zenfist napisał, zenfist się zna ;) Podobnie można ufać opiniom BENITO (ostatnio rzadko coś pisze) i svende [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Jaka jest różnica w faktycznej wydajności zasilaczy: -Modecom MC 350W -FORTRON FSP350 60HLN AktivPFC? Edit: miałem zamiar kupić modecoma i czytałem opinie, że jest tak samo dobry jak MC400W co mnie oczywiście utwardziło w przekonaniu, tymczasem handlowiec uparcie wciskał mi fortrona, fakt, że MC może nie miał, ale wolałem poczekać, czy dobrze wybrałem? Może jeszcze zmienić zdanie? Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Oba mają 25 A na 12-tce. Oba to fortrony. Żeby Ci tylko jakiegoś starego leżaka nie wcisnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Znaczy to, że nie ma między nimi różnicy? Bo z tego co czytałem MC350 ma większy amperaż niż na naklejce. Znaczy że taki jak na MC400. To, że oba robi fizycznie Fortron to wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 MC nie ma większego amperazu niż na naklejce, jakis idiota wymyślił ten mit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 MC nie ma większego amperazu niż na naklejce, jakis idiota wymyślił ten mit.Dzięki za uświadomienie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 A ja mam mały problem po zmianie platformy. Posiadam PII 710 i Asrocka A780GXH/128M który ma wejście na EPS12V, niestety mój Procomp ma tylko typowy 4- pinowy kabel co chyba wpływa na stabilność kompa. Bios nie zapamiętuje połowy ustawień przez co muszę kręcić OD'em, i po mocniejszym wykreceniu po jakims czasie elegancki zwis systemu(realne napięcia wyższe o .12 na CPU w stosunku do ustawien biosu, temp ~50c). Czy nabycie zasilacza z EPS12V może poprawić, a może nawet wyeliminować te problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrzesz Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam, Czy pod ten konfig: Procesor: Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ Płyta główna: ASRock P45TS /intel P45/ Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) PC800 CL5 Dysk twardy: Western Digital 640GB 7200rpm 16MB cache SATAII [6400AAKS] Karta graficzna: Sapphire Radeon HD4850 Dual Slot Fansink Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223F SATA (black) Obudowa: Cooler Master Elite 331 wystarczy Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 A ja mam mały problem po zmianie platformy. Posiadam PII 710 i Asrocka A780GXH/128M który ma wejście na EPS12V, niestety mój Procomp ma tylko typowy 4- pinowy kabel co chyba wpływa na stabilność kompa. Bios nie zapamiętuje połowy ustawień przez co muszę kręcić OD'em, i po mocniejszym wykreceniu po jakims czasie elegancki zwis systemu(realne napięcia wyższe o .12 na CPU w stosunku do ustawien biosu, temp ~50c). Czy nabycie zasilacza z EPS12V może poprawić, a może nawet wyeliminować te problemy? P4 i EPS12V nie ma nic do rzeczy, a poza tym jesteś leniem i nie czytałeś pierwszego postu (bo Procomp to ciach!o nie zasilacz) @robrzesz: starczy, ale będzie głosny jak suszarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) +1 Lepiej zmierz napięcia w tym Procompie :) Szczerze mówiąc kozak jesteś, ja bym się bał. Przecież to może w każdej chwili zjarać całego kompa. Szacun za odwagę. (a może to zwykła nieświadomość/ignoranctwo? :) ) Pewnie zaniża napięcia wraz ze wzrostem obciążenia i stąd zwisy. PS. To nieistotne bo i tak nadaje się do wymiany - ale ile W na tabliczce ma ten wynalazek? Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 P4 i EPS12V nie ma nic do rzeczy, a poza tym jesteś leniem i nie czytałeś pierwszego postu (bo Procomp to [ciach!]o nie zasilacz) Ja doskonale sobie zdaję sprawę z tego że jest to noname. Lepiej zmierz napięcia w tym Procompie Szczerze mówiąc kozak jesteś, ja bym się bał. Przecież to może w każdej chwili zjarać całego kompa. Szacun za odwagę. (a może to zwykła nieświadomość/ignoranctwo? ) Pewnie zaniża napięcia wraz ze wzrostem obciążenia i stąd zwisy. PS. To nieistotne bo i tak nadaje się do wymiany - ale ile W na tabliczce ma ten wynalazek? 450W, napięcia trzyma bdb wg softu jak i mierzone ręcznie(stres), z tym że zwis następuje zarówno podczas stresu jak i idlowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Delta DPS300MB-B chyba uniesie 8600GT, hm? Ma linię 12V 15A = 180W Sprzęt z sig, 7600GT chcę wymienić na 8600GT. W poradniku Miguela pisze, że do 8600GT zaleca "markowe 350W", ale gdzieśtam zasłyszałem, że 8600GT bierze mniej watów od 7600GT???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrzesz Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) @robrzesz: starczy, ale będzie głosny jak suszarka To jaki niedrogi (do 200 zł) proponujesz? Edytowane 5 Kwietnia 2009 przez robrzesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Jest ktoś w stanie potwierdzić że fsp Blue Storm II 400W posiada 2 x 4Pin(EPS)? specyfikacje techniczne są inne od sklepui do sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandiii Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Znalazłem bardzo tanio Be quiet! StraightPower 450W w wersji E5 czy da rade takiemu kofigowi ???? E5200 - oczywiście będzie kręcony do około 3,4 asus p5q pro 2x2gb gail 800Mhz 320 gb samsung 4870 1gb creative elite pro katoda uv 2x120mm wentyle w obudowie Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez dandiii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Intel C2D E8400 na jakies 4GHZ za jaks czas moze bedzie q9550 na 4GHZ Asus P5Q PRO ZOTAC GTX295 2x2GB lub 16gb(moze sie przymierze) 500MHZ RAM 3 dyski / dvd/ creative music gold / na usb siedza czasem pedndriwy. Mysle nad be quiet! Dark Power P7-PRO 650W wysatrczy czy brac cos mocniejszego ? btw tutaj ten zasilacz jest za 460zl : http://www.bartlomiejus.com.pl/product_inf...roducts_id=8738 ale w porownaniu z innymi cos to podejrzanie tanio ????? Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez killua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 wystarczy poczytac forum zeby wiedziec ze spokojnie ta zasilka wystarczy, sklepu nie znam sry:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Co sądzicie o Pentagramach CAV, zauważyłem ze jeszcze do niedawna były w zestawach Miguela ale wybyły :lol: niby na 500W Pentagramie ma byc 432W dla 12V ale cos mi sie nie chce w to wierzyć :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...