Gość Firekage Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Kastrat? Radiator na vrm jest , reszta przypomina Zalmana , a na te nikt nie narzekal jesli chodzi o awaryjnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 (edytowane) Panowie mam problem, chciałem zastosować vgpu pencil moda do mojego radzia (ten z podpisu). Niestety jest to niereferencyjna płytka PCB od gigaszita ^_^ . Nie wiem który rezystor mam zamalować aby uzyskać 1.4V na GPU. Proszę o pomocną dłoń. Edytowane 26 Września 2009 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Raczej nie zrobisz vmoda na tej karcie przy pomocy ołówka. Sam przeszukałem cały laminat w poszukiwaniu czegoś odpowiedniego i do niczego nie doszedłem :P. W internecie też brak informacji o vmodzie poprzez ołówek. BTW. Ty czasem nie chciałeś sprzedać swojej karty? Na gwałt był (właściwie to nadal jest) mi potrzebny 4850 od gigabyte i jestem w stanie od ręki ją kupić ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Panowie mam problem, chciałem zastosować vgpu pencil moda do mojego radzia (ten z podpisu). Niestety jest to niereferencyjna płytka PCB od gigaszita ^_^ . Nie wiem który rezystor mam zamalować aby uzyskać 1.4V na GPU. Proszę o pomocną dłoń. http://www.techpowerup.com/articles/overcl.../voltmods/151/2 - a ten artykuł czytałeś? Jest link na pierwszej stronie wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 (edytowane) To jest instrukcja do referenta... On ma Gigabyte Zalmana. Edytowane 27 Września 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Raczej nie zrobisz vmoda na tej karcie przy pomocy ołówka. Sam przeszukałem cały laminat w poszukiwaniu czegoś odpowiedniego i do niczego nie doszedłem :P. W internecie też brak informacji o vmodzie poprzez ołówek. BTW. Ty czasem nie chciałeś sprzedać swojej karty? Na gwałt był (właściwie to nadal jest) mi potrzebny 4850 od gigabyte i jestem w stanie od ręki ją kupić ;]. Zgadza się dałem ogłoszenie w dziale sprzedaży. Chciałem opchnąć radzia bo Shift na nim pełza :lol: i kupić gts250. Niemniej jednak doszedłem do wniosku, że nie opłaca mi sie taka transakcja. Chcę teraz wycisnąć z niego siódme poty :wink:, uzyskałem 810MHz na rdzeniu przy napięciu 1.158 i jest stabilny, zero artów. Gdybym zwiększył napięcie jeszcze trochę dobiłbym pewnie do 900MHz. Niestety widzę, że będzie lipa :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Ściągnij GamerHUD i daj 1.24v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Próbowałem już wcześniej gamerHud, ale monitor ATT wciąż pokazuje napięcie 1.16, nawet wtedy kiedy dam 1.24. Poza tym w gamerhud max co mogę dać dla rdzenia to 700MHz :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Rób jak ja, a na to co pokazuje ATT nie zwracaj uwagi. Ja kręce ATT, ale napięcie podbijam Gamer Hud i jest ok :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 (edytowane) A tak z ciekawości zapytam - ile wycisnąłeś ze swojej ?? :) Jeszcze jedno jakich sterów używasz oficjalnych Ati, czy może ze strony gigabyte ?? Edytowane 26 Września 2009 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 785MHz na rdzeniu full stabilnie. Sterowniki zazwyczaj najnowsze od ATI ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Panowie czy jest sens zmienic paste pod fabrycznym chlodzeniem ? czy zyskam cos w o/c ? Jaka pasta bylaby najlepsza? jakas nie przewodzaca prądu? np ceramiq ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Jakie masz temperatury na obecnej paście ?? Zamiana np. na AC S5 zawsze coś da. Temperatura spadnie o te kilka stopni. Jednak nie spodziewałbym się cudów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) sciągnijcie bety catalystów 9.10 od msi poprawiają wydajność w shifcie niewiele to nie wiele ale jednak jest lepiej Edytowane 27 Września 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Ktos zmienial chlodzenie na Asus 4850 Glaciator, czym jest przesmarowana ? Czepiają sie w sewisie przy ewentualnym padzie, ze ktos uzyl innej pasty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Jak rozwiazac komplikacje miedzy 4850 akarta muzyczna ? od momentu zainstalowania radka nie wykrywa mi SB a jak chce zainstalowac SB to mi instalka nie wykrywa :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diggerx Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Probowales roznych sterow do 4850? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Ktos zmienial chlodzenie na Asus 4850 Glaciator, czym jest przesmarowana ? Czepiają sie w sewisie przy ewentualnym padzie, ze ktos uzyl innej pasty ? 8800gt wróciła do serwisu padnięta przesmarowana mx-2 i nie było problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Probowales roznych sterow do 4850?9,7 z plyty i 9,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Przestawiałeś w dźwiękówke w inne sloty? Jaki to model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 (edytowane) Panel sterowania-dzwięki i urządzenia audio-audio-urządzenie domyślne-ustaw na sb Oprócz tego jest jeszcze jedna możliwość też w tym panelu,poszukaj,miałem to samo po zainstalowaniu 4850 Edytowane 30 Września 2009 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Live 4830, a Banita... nie ustawie ci na SB jesli jej nie wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellboyL4S Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Witam wszystkich ma ktos moze rekomendowane sterowniki do Radeona powercolor 4850. Mam kilka spraw dotyczących Radeona 4850. Otóż kupilem tą kartę w grudniu zeszlego roku i mam z nia kilka problemow. Po pierwsze na poczatku korzystania z nowego komputera, karta graficzna ciągle mi sie przegrzewala i ciagle resetowal mi sie akcelerator graficzny ( wyskakiwal mi komunikat mowiacy o tym, ze akcelerator sie resetowal). Po drugie nie moge do tej pory sprawdzic wynikow w 3dmarku poniewaz nie chce mi sie zaden z nich wlaczyc, przy probie wlaczenia 3dmark nie odpowiada . Po trzecie Ati Tolls rowniez nie chce mi chodzic ani nie moge zrobic testu na nim. Zmienialem sterowniki kilka razy i nadal mam te same problemy jakie opisalem, ale akcelerator resetuje sie teraz bardzo rzadko, prawie wcale. Dlaczego nie moge wlaczyc 3dmark'a?? Po prostu chcialbym sprawdzic sobie wyniki tego radka. Jakie beda rekomendowane sterowniki do radeona powercolor 4850?? Myslalem o kupnie chlodzenia na karte czy to dobry pomysl?? Moze to wada produktu ??? Chialbym zebyscie mi pomogli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Rekomenduje ci najnowsze ze strony producenta ;) Instalowałeś najnowsze wersje 3D Marków wraz z patchami aktualizującymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Witam wszystkich ma ktos moze rekomendowane sterowniki do Radeona powercolor 4850. Mam kilka spraw dotyczących Radeona 4850. Otóż kupilem tą kartę w grudniu zeszlego roku i mam z nia kilka problemow. Po pierwsze na poczatku korzystania z nowego komputera, karta graficzna ciągle mi sie przegrzewala i ciagle resetowal mi sie akcelerator graficzny ( wyskakiwal mi komunikat mowiacy o tym, ze akcelerator sie resetowal). Po drugie nie moge do tej pory sprawdzic wynikow w 3dmarku poniewaz nie chce mi sie zaden z nich wlaczyc, przy probie wlaczenia 3dmark nie odpowiada . Po trzecie Ati Tolls rowniez nie chce mi chodzic ani nie moge zrobic testu na nim. Zmienialem sterowniki kilka razy i nadal mam te same problemy jakie opisalem, ale akcelerator resetuje sie teraz bardzo rzadko, prawie wcale. Dlaczego nie moge wlaczyc 3dmark'a?? Po prostu chcialbym sprawdzic sobie wyniki tego radka. Jakie beda rekomendowane sterowniki do radeona powercolor 4850?? Myslalem o kupnie chlodzenia na karte czy to dobry pomysl?? Moze to wada produktu ??? Chialbym zebyscie mi pomogli :wink: Ja mialem podobny problem, z tym, ze komp mi sie resetowal w srodowisku 3d, tyle, ze chodzilo o GF. Problem rozwiazalem wymieniajac pamieci ( myslalem wczesniej, ze zasilacz ( ale wymiana na to co z podpisu nic nie dala )) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HellboyL4S Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Zainstalowalem CCC 9.9 jak narazie jest ok, ale zobaczymy jak sciagne 3dmarki : <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 planuje sobie kupic hd 4850 i sie zastanawiam czy jest sens doplacac do modelu z 4 fazowym zasilaniem GPU ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Zależy czy planujesz mocne OC. Osobiście polecam coś z dobrym chłodzeniem którego nie trzeba potem wymieniać np Saphire VaporX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Jak myslicie czy chlodzenie z glaciatora jest lepsze niz legendarne chlodzenie athlonow xp czyli titan ttc d5tb z wentylem 8x8cm ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 http://www.techpowerup.com/articles/151/images/overview.jpg Czy to są prawidłowe punkty pomiarowe vgpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...