czullo Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 chcialem tylko powiedziec ze bety visty byly o wiele szybsze od finala w 7 jest tak samo z czasem dodawania nowych uslug i ciach!lek 7 bedzie rosla, jak juz ktos wspomnial z 600 przytyla na 900 a w finalu bedzie 1100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Ale chyba nie czytasz co się pisze , on porównał win7 32bit do 64bit to normalne , że wersja 64bitowa pożera więcej ramu to samo jest w przypadku visty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Nie wiem skąd u was te 600 ale mi zabiera ledwo 300mb a mam odpalone z 5 programow Oo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 chcialem tylko powiedziec ze bety visty byly o wiele szybsze od finala w 7 jest tak samo z czasem dodawania nowych uslug i [ciach!]lek 7 bedzie rosla, jak juz ktos wspomnial z 600 przytyla na 900 a w finalu bedzie 1100.1. Jak już sideband napisał nie porównuj wersji 64bit i 32bit. Pamiętaj też że jeśli uruchamiasz wyłącznie 64bitowe programy na Win x64 to zużycie RAMu jest mniejsze niż gdy uruchamiasz 64bit i 32bit na x64. Tak więc czekamy na portowanie aplikacji do 64bit. 2. Osobiście mam wrażenie że Windows 7 x64 7048 zużywa nieco mniej pamięci niż build x64 7000 3. Rzeczywiście w przypadku Visty coś się stało pomiędzy beta2 a RC i zużycie RAMu podskoczyło ale na razie nic nie wskazuje na to aby z Windows 7 było podobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Dobra panowie i panie szybkie pytanie. DX9 mogę ściągnąć instalkę i wrzucić w Win 7 a czy mogę tak zrobić z DX10? Bo niby jest już DX11 w Win 7 ale jak chciałbym pograć w DX10 to czy jest taka możliwość żeby go wrzucić? I skąd go pobierać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Moze sie myle, a zdaje misie, ze wyzsze DX automatycznie zawieraja nizsze wersje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Moze sie myle, a zdaje misie, ze wyzsze DX automatycznie zawieraja nizsze wersje... A ja z autopsji wiem że w przypadku Win 7 i DX 11 tak nie jest bo po instalacji dx 9 i próbie odpalenia gry wyskoczył mi błąd o braku pliku d3d10.dll. Z tego co wiem to jest plik który odpowiada za DX 10. A żeby uruchomić grę musiałem dodać atrybut -dx9 do skrótu na pulpicie. Więc moje pytanie jest takie. Czy można gdzieś pobrać instalkę dx 10?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) Dobra panowie i panie szybkie pytanie. DX9 mogę ściągnąć instalkę i wrzucić w Win 7 a czy mogę tak zrobić z DX10? Bo niby jest już DX11 w Win 7 ale jak chciałbym pograć w DX10 to czy jest taka możliwość żeby go wrzucić? I skąd go pobierać?Nie ma jeszcze dx11(nie ma nawet pełnej specyfikacji) , ma się pojawić wraz z premierą win7 lub nieco po premierze. Edytowane 11 Marca 2009 przez sideband Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 W tej chwili nie siedzę na 7 ale po wpisaniu "dxdiag" w pozycji Run wyskoczyło mi że mam dx 11. Proponuję sprawdzić samemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 To samo moge pokazać ci na xpeku , zmienie wpis w rejestrze i będe miał nawet dx12. Po prostu tak sobie wpisali , dx11 póki co nie ma i nie znajdziesz go w obecnych betach win7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 (edytowane) Pojawiła się wersja 7057 datowana na 5 marca. Poprawiono w niej błąd UAC. http://geeksmack.net/microsoft/189-windows...7-overview.html http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=745470 Edytowane 12 Marca 2009 przez RBEJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Teraz będą co kilka dni wyciekały nowe buildy. Ja póki co wracam do Visty, bo: - problemy z iTunesem i sterownikiem Apple Mobile Devices - problemy z kompatybilnością - inne niedogodności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Jak chce zainstalować 7057 to mi wywala coś takiego: jakieś pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Jak chce zainstalować 7057 to mi wywala coś takiego: jakieś pomysły? Podaj mu stery do kontrolera sata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Jest już x64 7057 do zassania jakby kogoś interesowało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Pojawiła się wersja 7057 datowana na 5 marca. Poprawiono w niej błąd UAC. http://geeksmack.net/microsoft/189-windows...7-overview.html http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=745470 Leci jak krew z nosa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar101 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Witam wgralem dzisaj windows 7 7057 i wywala mi cos takiego DESKTOP-NOTEPAD [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21787 Nie mam pojecia co to jest prosze o pomoc .Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Te nowe wydania pojawiają się jak żaby po deszczu. Zgodnie z pogłoskami wydanie RTM może się przesunąć. U mnie 7048 chodzi porównywalnie do 7000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Te nowe wydania pojawiają się jak żaby po deszczu. No w końcu w 2012 będzie już Windows 8... B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Witam wgralem dzisaj windows 7 7057 i wywala mi cos takiego DESKTOP-NOTEPAD [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21787 Nie mam pojecia co to jest prosze o pomoc .Pozdrawiam rozwiązanie : Startup Bug, Desktop.ini Opens in Notepad on Every Boot – FIX This is an odd bug, mostly due to the fact that some instances of desktop.ini are visible and not set to system and hidden. Fortunately the fix for this is quite easy: 1. Navigate to C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup 2. Delete desktop.ini 3. Navigate to C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup 4.Delete desktop.ini if present. Edytowane 13 Marca 2009 przez VIBOR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 To ilu uzytkowników kompilacji wyzszych niz 7000 piszących w tym temacie mam zbanować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Niech mnie ktos powie czy jest mozliwosc skonfigurowania Firewalla tak zeby zglaszal kazda aplikacje ubiegajaca sie o dostep do internetu ?? Edytowane 13 Marca 2009 przez Mario2k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar101 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Witam mam takie pytanko ktory z systemow windows 7 jest lepszy do uzytkowania x32 czy x64 .UZYWAM KOMPA DO NORMALNEJ PRACY INTERNET MULTYMADIA GRY PODSTAWOWE ZECZY;Sprzet ktory posiadam pq3 deluxe wi fi, procek e 8400 karta graficzna 9800 gtx ko; 4gb pamici ocz platinium 1600, dysk twardy samsung 500 gb f1 dvd samsung 223f.K tory z nich jest wydajniejszy i sprawia mniej klopotow. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molimo89 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Przede wszystkim x64 wykorzysta Ci lepiej ram i cały jeśli będzie potrzeba, a na x86 pewnie z 768MB pójdzie w ***. BTW czy na x64 ktoś uruchamiał C&C Tiberium Wars ? U mnie przy uruchamianiu gra wywala errorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 To ilu uzytkowników kompilacji wyzszych niz 7000 piszących w tym temacie mam zbanować? To chyba nie Twój styl. Jak znam życie, to zamkniesz temat i mnóstwo postów pójdzie się ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 To chyba nie Twój styl. Jak znam życie, to zamkniesz temat i mnóstwo postów pójdzie się ... Banuj ile chcesz, tylko jakies uprawnienia by ci sie przydaly do tego. Teraz juz sie nie dziwie ze ten temat cieszy sie tak malym zainteresowaniem. :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Banuj ile chcesz, tylko jakies uprawnienia by ci sie przydaly do tego. Teraz juz sie nie dziwie ze ten temat cieszy sie tak malym zainteresowaniem. :mur:SGJ jest adminem , czytaj dokladnie to co jest napisane , to raz. Dwa - panowie , czego jak czego ale obludy to ja nie trawie , nie mowicie mi , ze kazdy jest tutaj betatesterem MSa. To samo w grach , filmach , muzyce , anime itd... Jakos , nie pisze tutaj o SGJ , nie wierze ze nikt z moderacji nie zassal sobie by obadac RC1 , tylko ze pisanie o tym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Po co się z kodekami męczyć, wystarczy zainstalować GOM Player i śmiga aż miło. Da się jakoś wymusić CMSS ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) napster666 Wszystko cacy dla przecietnego zjadacza chleba :) Ale jak sie posiada filmy HD AVCHD z kamery , HD VC1 , HD MPEG2 to sie zaczynaja schody , divixy i ich pochodne chodza pieknie na wbudowanych w windows 7 codeckach ale te HD szarpie az w oczy kluje . Dodam ze w poprzedniej Becie 7000 zestaw : klcodec470f z MplayerClassic + CoreAVC Pro odtwarzaly wszelki material HD bez jakniecia ,widac spece z MS cos usprawnili ;) ze teraz juz nie pyka Edytowane 14 Marca 2009 przez Mario2k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zainstaluj najnowszego dx 9.0 i powinno dzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...