radiergummi Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Slajdy: http://www.donanimhaber.com/islemci/galerileri/AMD-Bulldozer-FX-resmi-test-sonuclari_1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 No w końcu coś się zaczyna dziać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Za pozno. 2500K juz zamontowany w budzie :lol2: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 jestesmy z ciebie dumni .. i co to ma do buldozerka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 (edytowane) Mam nadzieję, że AMD zdecyduje się na agresywną wycenę nawet jak nowe CPU nie będą demonami wydajności. Edytowane 24 Września 2011 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 jestesmy z ciebie dumni .. i co to ma do buldozerka ? W sumie nic - jesli te wykresy sa prawdziwe to i tak bym go nie wzial ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 W tych slajdach podobała mi sie wycena AMD/INTEL.... dla takiego kowalskiego jak ja kilka % wydajności mniej nie rusza ale cenowo tak... Nie wiem dlaczego ale na samym początku szału I2500K wszyscy chcieli te magiczne 5GHZ ( pytanie po co ? bo na pewno i tak net szybciej chodzić nie będzie :P ) efekt psychologiczny ? Pamietajcie Phenki 1 nie były rewelacja a później wiadomo jak to się potoczyło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Szkoda tylko , ze te magiczne oszczednosci smierdza bullshitem marketingowym na kilometr bo sa robione do procesora z serii extreme edition :) Do tego sadzac po dlugosci slupka pamieci z jakims turbo wypasionym zestawem ramu triple channel ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 jeśli te wykresy się potwierdza w niezależnych testach to nie jest źle, z tym że dla takiego przeciętnego gościa jak ja nie ma co tu szukać, bo nie ma sensu mi zmieniać i7 2600k na buldożera, trzeba czekać na ivy bridge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lothar345 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 TAK TAK, Bulldozer niech będzie BEEE tylko Intel Rrrullezz;) AMD do bani. Wtedy Intel zdrożeje ponieważ nie będzie konkurencji. Tak taki najtańszy i5 4 rdzenie za 1500 plnów i i3 za 800 plnów to było by coś ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) TAK TAK, Bulldozer niech będzie BEEE tylko Intel Rrrullezz;) AMD do bani. Wtedy Intel zdrożeje ponieważ nie będzie konkurencji. Tak taki najtańszy i5 4 rdzenie za 1500 plnów i i3 za 800 plnów to było by coś ;) Osobiście nie jestem zadowolony z tego że Bulldozer nie zapowiada się zbyt ... "optymistycznie". Ale jeśli coś okaże się "do bani" (choć ostatecznie jak będzie z buldkiem jeszcze nie wiadomo) to co mają ludzie pisać? ... że jest OK? ... bo "słabszy" producent potrzebuje wsparcia i nie można pisać o jego produkcie nic negatywnego, by za wszelką cenę nie upadł? Nie tędy droga! Edytowane 25 Września 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Jaki by bulldozer nie byl, spadki cen intela sa pewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 TAK TAK, Bulldozer niech będzie BEEE tylko Intel Rrrullezz;) AMD do bani. Wtedy Intel zdrożeje ponieważ nie będzie konkurencji. Tak taki najtańszy i5 4 rdzenie za 1500 plnów i i3 za 800 plnów to było by coś ;) No najlepiej kupujmy procesory od AMD niezależnie jakie będą... Jak będzie co to się kupi, jak Intele będą lepsze to się będą lepiej sprzedawały. Nikt nie będzie charytatywnie wspierał koncernu AMD czy dowolnego innego tylko dlatego że go lubi i mu szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 TAK TAK, Bulldozer niech będzie BEEE tylko Intel Rrrullezz;) AMD do bani. Wtedy Intel zdrożeje ponieważ nie będzie konkurencji. Tak taki najtańszy i5 4 rdzenie za 1500 plnów i i3 za 800 plnów to było by coś ;) Przeciez Intel nie ma konkurencji od conajmniej 2 lat. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Przeciez Intel nie ma konkurencji od conajmniej 2 lat. Smutna prawda od czasow A64 Intel kopie AMD po tylko , a szkoda przez prawie 2 lata mialem Opterona 152 pod koniec katowanego na 3.2 GHz na tamte czasy byl to calkiem dobry proc 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Google Translate Kolejne potwierdzenie, ze wyniki Oborovskiego nie byly kompletnym fakiem. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 jak sie to sprawdzi to 12pazdz zamawiam 2500k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Czyli w aplikacjach dorównuje czasem i5/i7, zaś w grach jest masakra - oj niedobrze to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 to prawda, a jak bedzie ten bulldozer nawet tanszy te 150zl to sie nie oplaca, bo 90% osob kupuje cpu do gier do aplikacji wystarcza 4 rdzeniowy athlon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Czy wiadomo coś na temat następcy Bulldożera? Czy będzie on również wspierał AM3+ ? Nie mam na myśli tutaj Piledriver a jego następce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 AMD Bulldozer FX-Series Launch Date Confirmed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) Czy wiadomo coś na temat następcy Bulldożera? Czy będzie on również wspierał AM3+ ? Nie mam na myśli tutaj Piledriver a jego następce. Następca Piledriver to kwestia lat, więc trudno wyrokować. U AMD widać tendencje do tworzenia nowych podstawek więc aktualnie obstawiałbym, że to będzie nowa podstawka jednak. To jednak na tyle odległa przyszłość, że nie może mieć wpływu na obecne decyzje zakupowe. Edit: 12 października :D za kilka dni wszystko będzie jasne. Edytowane 4 Października 2011 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 No to super w sumie mój X6 już ma kupca , zatem zmiana procka powinn byc już tylko formalnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) Oficjalna premiera AMD FX - 12 października 2011! | PurePC.pl Już za parę dni, za dni parę... :> AMD Polska potwierdza, więc to już 100% pewne. Edytowane 4 Października 2011 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Znaczy się Caleb już testuje tylko nie puszcza pary :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Czy wiadomo coś na temat następcy Bulldożera? Czy będzie on również wspierał AM3+ ? Nie mam na myśli tutaj Piledriver a jego następce.Następca powinien być już na FM2. Na AM3+ nie ma raczej co liczyć, bo proc miał dostać zintegrowany kontroler PCI-Express 3.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NuCore Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) Następca powinien być już na FM2. Na AM3+ nie ma raczej co liczyć, bo proc miał dostać zintegrowany kontroler PCI-Express 3.0. U konkurencji mówią jak na razie o Vishera (Piledriver) AMD Vishera 10% wydajniejsze od Bulldozerów. Benchmark.pl Vishera jak wynika ze slide'u, będzie poprawionym Bulldozerem z kilkoma dodatkami, takimi jak m.in. nowe instrukcje. Edytowane 4 Października 2011 przez NuCore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 U konkurencji mówią, że jednak na Am3+ AMD Vishera 10% wydajniejsze od Bulldozerów. Benchmark.pl co potwierdza ten slide: To jest Piledriver, a chodzi o następną generację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NuCore Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 (edytowane) To jest Piledriver, a chodzi o następną generację. A co ja napisałem? Czy zdanie "U konkurencji mówią jak na razie o Vishera (Piledriver)" jest aż takie trudne do zrozumienia? Więc wyjaśnię: zdanie to mówi o tym, że na razie nie ma żadnych konkretnych informacji (potwierdzonych) o następcy Piledriver oraz, że na chwilę obecną są informacje właśnie tylko o nim. Może lubisz patrzeć, jak w statystykach rośnie ilość komentarzy na forum, to co innego;) Wówczas pisz co chcesz, lej wodę, i ciesz się cyferkami;) P.s. 10 minut edytowałeś 1 krótkie zdanie? Jestem pod wrażeniem;) P.s2 Czy już nie można edytować postu, jak się z pospiechu źle sformułowało zdanie? Na następny raz poczekaj kilka minut, zanim zaczniesz się wymądrzać. Edytowane 5 Października 2011 przez NuCore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Coś Ty taki sfrustrowany, żadnych złośliwych intencji nie miałem. Posta może i edytowałem 10 min bo jestem w pracy i mogłem rozmawiać przez tel. albo nagle odejść od kompa. Wyluzuj trochę... bo robisz ambaras jakbym Ci psa otruł. I nikt nie będzie czekał z odpowiedzią bo być może wyedytujesz posta. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...