Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks

Rekomendowane odpowiedzi

Wedlug mnie (patrzac na filmy udostepnione przez WG) wiekszosc userow bedzie starac sie jechac we francuskich plutonach i robic szybki rajd na "schaby" - podjazd po cichaczu, cala seria w przeciwnika i w czasie przeladowania szybka ucieczka do schronienia. Bo tak na dobra sprawe granie Francuzem tak jak aktualnymi czolgami mija sie z celem.

Fajnie sie bedzie bronilo bazy na Malinovce - wyjezdzasz zza domku wywalasz serie chowasz sie i czekasz spokojnie na reload :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 16 slotów. Za KW i KW-3 dostane dwa dodatkowe, podobnie za IS-4, T34, a jak zdążę kupić też za T30. Razem 21 slotów.

Docelowo chciał bym mieć:

IS-4 na tierze X i czołg, który go zastąpi na tierze IX. IS-3 do grania w kompaniach 8 tierowych. KV i KV-3 do kompanii 6 tierowych. T-54, Object 704.

U Niemców, PzIV, KT, Panther II, E100, hummela i ewentualnie później JagtTigera.

W drzewku USA, T34, T30, M103, T110, Pershinga, T92.

U Francuzów najwyższego meda i najwyższy HT.

W sumie to akurat tych slotów mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 16 slotów. Za KW i KW-3 dostane dwa dodatkowe, podobnie za IS-4, T34, a jak zdążę kupić też za T30. Razem 21 slotów.

Docelowo chciał bym mieć:

IS-4 na tierze X i czołg, który go zastąpi na tierze IX. IS-3 do grania w kompaniach 8 tierowych. KV i KV-3 do kompanii 6 tierowych. T-54, Object 704.

U Niemców, PzIV, KT, Panther II, E100, hummela i ewentualnie później JagtTigera.

W drzewku USA, T34, T30, M103, T110, Pershinga, T92.

U Francuzów najwyższego meda i najwyższy HT.

W sumie to akurat tych slotów mam ;)

KV-3 idzie do 7 tieru co nie zmienia faktu, że jest najlepszym (obecnie) tier 6 w grze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KV-3 idzie do 7 tieru co nie zmienia faktu, że jest najlepszym (obecnie) tier 6 w grze

Żeby to jeszcze trochę, ociupinkę szybsze było, to byłoby całkiem dobrze.

@Sławek do której wczoraj katowaliście czołgi?

Edytowane przez SilaHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby to jeszcze trochę, ociupinkę szybsze było, to byłoby całkiem dobrze.

@Sławek do której wczoraj katowaliście czołgi?

Tak jakoś do 1:30 ;)

KW-3 to największa zapalniczka w grze.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Z działem 122mm na tierach 4-6 to jest kluczowym czołgiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat zauważyłem w tych naszych kompaniach, że najlepiej najlepiej nam szło, kiedy mieliśmy 4*KW-3 i 1* grille. Przy czym w takiej konfiguracji zauważyłem też, że KW-3 mają po 1-3 kile każdy, średnio dwa i praktycznie wyrabiają normę za całą drużynę. Tak to wychodzi w praktyce.

Przegraliśmy kilka starć popełniając szkolne błędy. Da się to łatwo poprawić. Oczywiście do tych 4*KW-3 można dodać ze dwa VK3601. Trochę mobilności zawsze się przyda do łatania dziur we froncie.

Zauważyłem też, że lepiej wziąć 10 pojazdów T VI niż więcej niższych tierów. Jeżeli jest jeden grill to zostaje dwa punkty. Wtedy można dobrać 1 T-50 na skauta i mamy 11 miejscówek, wejdzie jeszcze druga arta lub drugi skaut.

Idealny squad:

4*KW-3 24pkt

2*VK3601 12pkt

1*Slugger 6pkt (opcja SU-100, 122mm)

1*E8 6pkt

2*T-50 8pkt (opcja leopard)

1* Grille 4pkt

-------

60pkt

Sluggery, VK3601 czy też E8 mogą być zamiennie, każdy z nich jest podobnie przydatny. Równie dobrze może też być SU-100 ze 122mm działem, jest trochę lepsze od działa z KW-3, ma więcej strzałów na minutę i szybciej schodzi się celownik.

Edytowane przez Sławomir Guzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam KW-3 elitarne z załogą 100% plus ok. 70% w naprawach, ale twardo jeżdżę ze 107mm, dużo lepiej mi się tym gra (inna sprawa, że ten czołg robi mi też za zarabiacza, więc tanie ammo jest istotne).

Też tak grałem i dopiero wczoraj założyłem 122mm. Okazało się, że się opłaca. Zniszczenia są na tyle duże, że pokrywają koszt ammo i dają zysk, nawet większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry przepraszam za prywatę, czy ktoś z Was Panowie zna się na parowaniu routerów? Mam dwa routery Cerberus P6362 i jeden z nich ma odbierać sygnał przez WIFI i przekazywać dalej do TV i dekodera. I za cholerę nie mogę sobie poradzić.

A tak w ogóle to dla Wszystkich spokojnych, radosnych, zdrowych Świąt Bożego Narodzenia.

post-177535-0-69768200-1324717468_thumb.gif

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooo, zrobienie obu gwiazdek na każdym z czołgów było udane :lol:

____

Z innej beczki:

2xE-75 vs IS-4... IS-4 wins. Ręce opadają.

Jedyny dmg jaki ten IS-4 dostał, był od naszej arty (całe 400hp). Ja zrobiłem 6 dingów, a współczuję kierowcy drugiego E-75, który grzał ze 128mm z podobnym skutkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LetItBit

skórka hitzones colorized, wskazuje gdzie strzelać.

White - ammunition rack (possibility of explosion).

Red - engine, fuel tanks (possibility of fire).

Blue - the driver.

Orange - commander, gunner, loader (the crew members responsible for shooting and visibility).

Pink - weak armor.

Aquamarine - bad choice for shooting if you can hit other zones (stronger than pink, very high chance of ricochet).

Angielska wersja celownika z sekundnikiem, który podawałem wcześniej:

http://illidan.deminted.com/stuff/WoT/0.7.0/CrosshairMod/CrosshairMod.rar

Edytowane przez Sławomir Guzik
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki:

2xE-75 vs IS-4... IS-4 wins. Ręce opadają.

Jedyny dmg jaki ten IS-4 dostał, był od naszej arty (całe 400hp). Ja zrobiłem 6 dingów, a współczuję kierowcy drugiego E-75, który grzał ze 128mm z podobnym skutkiem.

Pisalem juz o tym wczesniej. Juz is7 stanowi mniejszy problem niz is4. Obstawiam za albo cos przy nim schrzanili albo przystosowuja go juz pod tier 10. Narazie najlepiej go objechac i walic z tylu w silnik.

Po patchu czesto pociski wchodza w cel za 0hp. Moj rekord to 4-5 pod rzad. Byloby wiecej gdyby nie rykoszet ;p

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi