Kaeres Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Norma, co roku. Pierwszy minus odsiewa mężczyzn od ciuli na letnich :) 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzisiaj w sumie tylko 80 km, ale nie zauważyłem strasznych problemów na drogach. Po prostu szybciej się wyprzedza jak jadą 60 km/h zamiast 90 km/h ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=feII3r80-gw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Śnieg, k#%$a! Prędkość dzieli się przez dwa, a potem odejmuje jeszcze 10 km/h - tak dla pewności. I ci mistrzowie blokowania lewego pasa w korku... jasna niespodziewana! Jeżeli warunki pozwalają na prędkość wyczynową to wtedy tacy irytują, ale dziś zanim przejechali z posypką przez pierwsze godziny 40km/h było względnie niebezpieczne 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 dzis w drodze do pracy (8 rano) napotkałem w rowie E36 :] albo maniak letnich opon albo rwd przerosło kierowce 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 A mógł trzymać na kocyku, jak Cthulhu przykazał. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 A mógł trzymać na kocyku, jak Cthulhu przykazał. Może nie zdążył? Albo wiózł kocyk do pralni? ;) Dziś rano spotkałem Cherokee na którym zatrzymało się Ducato. Światła prawie tuż za wiaduktem, z górki, było trochę ślisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Za to ja dzisiaj widziałem gościa na rowerze, który jechał w terenie niezabudowanym po dość wąskiej drodze przy samej krawędzi po najgorszym śniegu i lodzie. Nic tylko czekać aż się wyciach!li prosto pod ciężarówkę albo samochód. Niektórzy dla paru złotych są w stanie ryzykować swoje życie, podziwiam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) A moze mial meduzy zalozone Lasce wlasnie zalozylem, 1.8' przod i 1.5' tyl medusy, w takie bloto genialnie Wypie**** sie ciezko. Generalnie, nawet slicki 1.0-1.5' daja rade lepiej jak szerokie kapcie. Rower to nie samochod, inaczej sie zachowuje w pewnych zakresach i warunkach. Aczkolwiek zasada podobna jak w samochodzie, wezsze kapcie lepsze na tyki syf. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 http-~~-//www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=feII3r80-gw ef.a.ka.e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 A mógł trzymać na kocyku, jak Cthulhu przykazał. Jonas ty pipo, nawet moja mamuśka bumom w zimę śmiga i nie narzeka. ;-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Jutro ten wątek + weather siege wzrośnie o kilka stron do południa. Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Dla zainteresowanych- zakupiłem ostatnio prasę toaletową, w której były dwa ciekawe- aczkolwiek raczej o znanej już tematyce artykuły. O ITD i ichnych mobilnych fotopstrykach: Porównanie szerokości opon a jakością prowadzenia: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Test kant o dupe rozbic... Brak blota posniegowego przy hamowaniu. Tutaj waska opona wygra z duza przewaga. Co zreszta pokazuje przyklad aquaplaningu wzdluznego i poprzecznego gdzie roznice sa kolosalne in plus dla waskiej opony, co jest chyba jedna z najwazniejszych rzeczy. Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zaznaczylem, ze artykuły są z prasy kiblowej, więc nie ma co raczej liczyć na w pełni kompleksowe omówienie wszystkich zagadnień. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jonas ty pipo, nawet moja mamuśka bumom w zimę śmiga i nie narzeka. Ale Twoja Mamuśka ma kontrolę trakcji i zapewne jeszcze jakiś system śnieżny, niestety w "prawie-bumkach" (R4!) tego nie dawali, więc się nie czepiaj. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Akurat kontrola trakcji w jonasowej mumie to chyba jest, musiała by być wyjątkowa bida by tam trakcji nie było, co innego stabilizacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Odnośnie artykułu z zabawkami ITD już wcześniej wrzucałem listę pojazdów http://autokult.pl/2012/11/20/numery-rejestracyjne-nieoznakowanych-radiowozow-inspekcji-transportu-drogowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jonas ty pipo, nawet moja mamuśka bumom w zimę śmiga i nie narzeka. ;-) Ale ja nie jeżdżę bumą w zimie, bo mnie nie stać na zimówki, a nie dlatego że lęk przed RWD paraliżuje mi zwieracze. Ale Twoja Mamuśka ma kontrolę trakcji i zapewne jeszcze jakiś system śnieżny, niestety w "prawie-bumkach" (R4!) tego nie dawali, więc się nie czepiaj. ;) DSC Dynamic Stability Control to najbardziej rozwinięty system kontroli trakcji w samochodach BMW. Oprócz możliwości jakie posiadają systemy ASC+T (i automatycznie ASC) posiada także czujnik położenia kierownicy oraz posiada możliwość przyhamowania wewnętrznych kół podczas jazdy po łuku gdy pojazd wpada w poślizg. DSC jest odpowiednikiem systemu ESP w innych markach.Tam nie ma dwóch cylindrów i kolorowego telewizorka na konsoli środkowej, wszystko inne jest. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Rano na letnich mozna pobrudzić zbroję Ale popoludniu gdzie wszystko rozjezdzone, trafiają się talenty tpyu 40km/h na ograniczeniu do 90km/h.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 W Tychach zbroje w poniedzialek mozna bylo pobrudzic jesli sie mialo opony bez kolcow. 1/4 drogi jaka pokonywalem przez miasto byla po lodzie, w szczegolnosci dohamowania do rond ktorych jest tu najwiecej byly tragiczne, 2 razy zaliczylem ladny nadsterowny poslizg, szczegolnie w momencie wjazdu na rondo gdy zaczynalem na tym lodzie skrecac w prawo. Nie odwazylem sie "bawic" bez trakcji. Zima jak zwykle byla zaskoczeniem dla drogowcow, wczoraj i dzis niewiele lepiej, a moj parking to lodowisko i ani sladu jakiejkolwiek posypki. Jak zwykle gratulacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) Ja wczoraj miałem pierwszą jazdę leonem w takim śniegu, w sumie nie było tak źle choć śnieg i mnie zaskoczył, padało już dość długo a ja dopiero przed samym wyjazdem się zorientowałem, że sypie jak wściekłe, gdybym o tym wcześniej wiedział to bym auto do garażu wstawił a nie zostawiał na dworze ale przynajmniej zaliczyłem swoje pierwsze odśnieżanie. Z drogowcami było w sumie nawet ok, pługi jakieś tam jeździły, wiadomo, że w 5minut nie da się oblecieć wszystkiego ale u dziewczyny na osiedlu lodowisko, przy skręcie z głównej drogi w osiedlową jedna wielka podsterowność na lodzie przy 20km/h. No i przy okazji po raz kolejny cieszyłem się z podgrzewanych lusterek, nie wiem jak ja bez tego żyłem wcześniej. Edytowane 5 Grudnia 2012 przez Kacimiierz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) No i przy okazji po raz kolejny cieszyłem się z podgrzewanych lusterek, nie wiem jak ja bez tego żyłem wcześniej. Za parę będziesz się zastanawiał, jak mogłeś żyć bez podgrzewanej przedniej szyby To dopiero wypas przy większym mrozie. Edytowane 5 Grudnia 2012 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Gdzie w Polsce można kupić kolce do opon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 O ile wiem nie są legalne, więc pewnie nigdzie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 plastyki chyba juz sa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Kolce to w PL lekki samobój, chyba że jesteście pewni, że będziecie jeździć tylko po ubitym śniegu/lodzie. Na asfalt w środku zimy to jak na letnich wyjechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Raczej porównał bym to do jazdy po bruku lub po asfalcie przejechanym tą dziwną frezarką którą drogowcy "ścinają" koleiny- przynajmniej po jeździe na kolcach "lekkich"- z agresywnymi nie jeździłem. Minusem jest to, że te opony mają strasznie niski indeks prędkości- i naprawdę- podczas jazdy po asfalcie można najzwyczajniej w świecie te kolce zgubić... Ale jeżeli już ktoś coś chce- najprościej jest je sobie zamówić ze skandynawii... http://www.gummihuset.se - poszukać Dubbdäck. Lub jeżeli ktoś woli norwegów- http://www.nordendekk.no - piggdekk. O ile mnie czapa nie myli- można dostać zestaw zapasowych kolców... Ale jeżeli chce się zakolcować oponę nie przystosowaną seryjnie... To krzyżyk na drogę i przy wyważaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Wywazanie byloby malo istotne przy zachowaniu niewielkich predkosci, pytanie kto ile ma dyscypliny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opony mam przystosowane, z oryginalnymi gniazdami pod kolce. Potrzebuje to do auta dostawczego które jeździ w 90% po drogach gruntowych gdzie nie rzadko zalega 30cm i więcej śniegu. Zwykła zimówka nie daje rady w takich warunkach tym bardzie przy załadowanej pace i przednim napędzie. Stąd moje pytanie o kolce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...