Skocz do zawartości
ath

Windows 7 Beta / Rc / Rtm

Rekomendowane odpowiedzi

Co z tym systemem jest nie tak? :/ Nie dość że podczas pół godzinnej pracy zawiesiłem go 5 razy (instalacja oprogramowania przy włączonej operze, dead ;] ) to teraz nie mogę zainstalować poprawki na sub-edita. Nie mogę się również dostać do Documents and Settings, wszystko na kłódkę. Tak pracuje na koncie admina...tak mi się wydaje przynajmniej.

Dołączona grafika

Please, help :(

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tym systemem jest nie tak? :/ Nie dość że podczas pół godzinnej pracy zawiesiłem go 5 razy (instalacja oprogramowania przy włączonej operze, dead ;] ) to teraz nie mogę zainstalować poprawki na sub-edita. Nie mogę się również dostać do Documents and Settings, wszystko na kłódkę. Tak pracuje na koncie admina...tak mi się wydaje przynajmniej.

[obrazek]

Please, help :(

Instalator łatki dla Subedita nie zdaje sobie sprawy z istnienia Windows 7 ;)

Ręczna rejestracja msdxm.ocx idzie bez problemowo. Tak czy siak, o Subedicie pod Win7 możesz zapomnieć, a przynajmniej mi nie udało się go zmusić do współpracy - za to BestPlayer działa bez zająknięcia, więc wszystko w rękach pana Sikory.

Documents and Settings - ta lokacja nie jest już używana. Zamiast tego jest Users, tam wejdziesz bez problemu.

Edytowane przez soulburner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje sie ktos czym podkrecic grafe 8800GT w Windowsie 7 x64

najnowsze sterowniki : 185.81_geforce_win7_64bit_english_beta nie sa rozpoznawalne

przez najnowsza RiveTunera 2.24 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obczajcie to

Sprzęt w podpisie:

Dołączona grafika

Mój stary komputer (Pentium 4HT 2.6GHz @ socket 478, 1GB RAM Dual Channel 400Mhz, ATI Radeon x800GTO/Pro 256MB/256bit i dysk z 1997 roku ! maksymalny transfer 15mb/s - pojemność 8GB):

Dołączona grafika

Odziwo ten stary komputer działa idealnie, służy jako komp rozrywkowy do filmów HD, DVD, podpięty jest pod 32 calowy ekran LCD.

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ke??? Przecież to nic innego jak vista , praktycznie zero poprawy wydajności. Niech w końcu zrobią coś nowego od początku do końca , bo narazie daleko im do leciwego xpeka :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obczajcie to

Sprzęt w podpisie:

Mój stary komputer (Pentium 4HT 2.6GHz @ socket 478, 1GB RAM Dual Channel 400Mhz, ATI Radeon x800GTO/Pro 256MB/256bit i dysk z 1997 roku ! maksymalny transfer 15mb/s - pojemność 8GB):

Odziwo ten stary komputer działa idealnie, służy jako komp rozrywkowy do filmów HD, DVD, podpięty jest pod 32 calowy ekran LCD.

Przecież to jest benchmark "siódemkowy", więc o czym ma niby świadczyć? O tym, że M$ dobrze bencha zoptymalizował? :wink:

Ehh, testy rzeczywiste i tylko takie się liczą.

Ke??? Przecież to nic innego jak vista , praktycznie zero poprawy wydajności. Niech w końcu zrobią coś nowego od początku do końca , bo narazie daleko im do leciwego xpeka :lol2:

Taa, żeby się tylko nie okazało, że M$ poprawił w stosunku do Visty tylko i wyłącznie marketing...

Kij z czasem bootowania systemu. Bardziej dla mnie się liczy wydajność w grach, programach itp.

E tam, trzeba iść z duchem czasu. Wiecznie na XP siedział nie będziesz, szczególnie jak przestaną łatki wypuszczać. ;)

No powoli trzeba się szykować. Byle żeby nie przywalili z ceną zbyt ostro to zaraz po wygaśnięciu ważności wersji RC będzie trzeba zainwestować w coś nowego. Edytowane przez trymek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ke??? Przecież to nic innego jak vista , praktycznie zero poprawy wydajności.

Na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski?

Niech w końcu zrobią coś nowego od początku do końca , bo narazie daleko im do leciwego xpeka :lol2:

Z tego co mi wiadomo to ten system był pisany od początku do końca od nowa (tak twierdzi microsoft), więc vistę przypomina na razie tylko zbliżonym wyglądem :wink:

Należy również pamiętać, że nie mamy do czynienia z gotowym produktem.

Edytowane przez razorex2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to ten system był pisany od początku do końca od nowa (tak twierdzi microsoft), więc vistę przypomina na razie tylko zbliżonym wyglądem :wink:

Należy również pamiętać, że nie mamy do czynienia z gotowym produktem.

Chyba coś Ci się pomyliło... :) Ale na pewno jesteś w stanie potwierdzić swoje słowa odpowiednimi źródłami informacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

razorex2

Dzizes , skad ty sie wzioles ??

Windows 7 pisany od nowa , :) no dawno nie slyszalem takich bzdur

spoko

jesli masz 12-13 lat to masz usprawiedliwienie .

W 7 w pponad 95% to lekko usprawiona vista .

Powiedzial bym ze W7 jest w 90% tym czym miala byc Vista ponad 3 lata temu.

ale znowu im nie wyszlo :/

Ludzie Szlak mnie trafia

czym podkrecic 8800GT w Windows 7 , gdy rivatuner nie rozpoznaje najnowszych sterownikow ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale powiedzcie, czy tylko mi sie tak udalo go zawieszac 5x z rzedu? Zwykłą instalacją softu, nawet fakt że to soft pod viste, 7mki juz nie wytłumaczy bo przecież ma być w pełni kompatybilna. Raz nie działa sub edit. Dwa podczas instalacji kodeków, foobara, konnekta po prostu system mi zdychał pod koniec instalek :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

razorex2

spoko

Może stąd, że MS twierdził jakiś czas temu, że pracuje nad następcą Visty, nad zupełnie nowym systemem operacyjnym pod nazwą Singularity

http://research.microsoft.com/en-us/projects/singularity/ ->> 2007 rok !!!

http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/4311,S...o_pobrania.aspx ->> 2008 rok !!!

A co z tych zapowiedzi wyszło ..........

Sam kiedyś śledziłem doniesienia o Singularity bo prezentowały się bardzo zachęcająco.

Niestety: "System jest rozwijany specjalnie dla celów badawczych, a nie powstał, by zagościć na komputerach domowych."

A Win7 to Vista po liftingu. Czy to źle ?? Czemu ?? Jeśli działa lepiej to ok ....

P.S.

ALE z drugiej strony może zamiast wołać kasy za nowy system operacyjny powinni udostępnić po prostu sp2 do Visty.

Sp2 do winXP wnosiło dużo zmian, a nie zachęcali jednak do zakupu poprawionego systemu tyle, że pod nową nazwą.

Cóż, marketingi i kasa rządzą .....

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konnekta zainstalowałem w trybie zgodnosci xp, ale teraz przed kazdym jego uruchomieniem wyskakuje monit "kontrola konta uzytkownika" i trzeba kliknac guziolek.

Dodam, ze foobar i sterowniki zainstalowały sie bez problemu :)

A poza tym dobrze byloby zrobic jakis faq do tego systemu, by go bardziej usprawnic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

W 7 w pponad 95% to lekko usprawiona vista .

Powiedzial bym ze W7 jest w 90% tym czym miala byc Vista ponad 3 lata temu.

ale znowu im nie wyszlo...

A co, to tylko producentom kart graficznych tak wolno robić? :D

A czy im nie wyszło? Zobaczymy za pare miesięcy ale jak dla mnie wyszło całkiem całkiem.

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to jest benchmark "siódemkowy", więc o czym ma niby świadczyć? O tym, że M$ dobrze bencha zoptymalizował? :wink:

Ehh, testy rzeczywiste i tylko takie się liczą.

Taa, żeby się tylko nie okazało, że M$ poprawił w stosunku do Visty tylko i wyłącznie marketing...

Kij z czasem bootowania systemu. Bardziej dla mnie się liczy wydajność w grach, programach itp.

No powoli trzeba się szykować. Byle żeby nie przywalili z ceną zbyt ostro to zaraz po wygaśnięciu ważności wersji RC będzie trzeba zainwestować w coś nowego.

Chodzi mi o to właśnie, że rating niby niski a komp działa naprawdę dobrze na tym systemie, bootuje w niecałą minutę na tym leciwym dysku. Filmy nie tną, nawet da się pograć w coś 3D. Działa praktycznie tak samo jak XP (na możliwości tego sprzętu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

razorex2

spoko

Nie pamiętam już teraz gdzie, ale czytałem, ze windows 7 jest pisany od nowa w oparciu o jądro visty. Z tym, że jak się okazuje wersja kernela w win7 nosi tylko nazwę tego z visty, aby nie robić problemów z kompatybilnością sterowników, o czym pisze np. tu

Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy :wink: Dla Twojej informacji nie mam 12 lat i możesz sobie takie uwagi zachować dla siebie.

Edytowane przez razorex2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows 7 powstał w oparciu o jądro Visty, co nie oznacza, oczywiście, że jest to Vista 1.1. Wydaje mi się, że jedyna rzecz, która pozostała niezmieniona to model sterowników (poza WDDM 1.1) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z programem SparVoip i mam nadzieje że ktoś używa go pod W7. Przy każdej próbie zadzwonienia podaje info że coś nie tak z urządzeniem audio. Oczywiście wszystko z audio jest ok a tryb zgodności z Vista lub XP nic nie pomaga. Wcześniej tak było na Viście dopuki nie zaktualizowali programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie Szlak mnie trafia

czym podkrecic 8800GT w Windows 7 , gdy rivatuner nie rozpoznaje najnowszych sterownikow ??

Przecież odpala ci riva w trybie emulacji - wszystko jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Konnekta zainstalowałem w trybie zgodnosci xp, ale teraz przed kazdym jego uruchomieniem wyskakuje monit "kontrola konta uzytkownika" i trzeba kliknac guziolek.

Dodam, ze foobar i sterowniki zainstalowały sie bez problemu :)

A poza tym dobrze byloby zrobic jakis faq do tego systemu, by go bardziej usprawnic...

U mnie Konnetka instalowalem bez trybow zgodnosci i dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest na sali ktos, kto korzysta z Capture NX2 od Nikona? Nie moge go w zaden sposob zmusic do zadzialania pod W7 (build 7k), wywala sie przy probie uruchomienia (acz instaluje bez zadnych klopotow).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest na sali ktos, kto korzysta z Capture NX2 od Nikona? Nie moge go w zaden sposob zmusic do zadzialania pod W7 (build 7k), wywala sie przy probie uruchomienia (acz instaluje bez zadnych klopotow).

A jaką wersje Capture NX2 sprawdzałeś ??. Mi działa bez problemu, a instalowałem wersje 2.1.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ? Jak ? nie kumam

Tak wyglada u mnie rivatuner

Dołączona grafika

nie ma gdzie ruszyc taktowania GPU/RAM

Ok zrobiłem wspólny sterownik dla visty/win7 z wddm 1.1 , który współpracuje z rivą tuner :wink: . Będzie na stronce za ok. 30min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...