piotreek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Trochę za mocno się tutaj uzewnętrzniłem, więc edyta: Tak, kupię najtaniej ten zestaw i nawet jak będzie o 50 gr tańszy, to tam go kupię. Moja kasa moja decyzja. Chcę mieć dobre części za jak najniższą kwotę, nic w tym złego nie widzę. Edytowane 6 Lutego 2015 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 yyyyy... czemu nie? Lepsze niezłe chińskie niż byle jakie używane. Też kiedyś kupiłem dobre, markowe, mało zniszczone michelin. Przez internet. Super interes bulwo - każda miała w sobie rozcięcie z zewnątrz. Dobrze sklejone na gorąco, wulkanizator chwalił, ale świadomość że opona nie ma już takiej wytrzymałości jest raczej kiepska. I jeśli chodzi o właściwości - dobra chińska ma lepsze parametry niż 2-letnia używka. Nie żebym chwalił bardzo, bo sam kupiłem teraz 2 komplety fuldy, ale kupna używek kompletnie nie ogarniam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Ja ustawiłem się na odbiór osobisty. Opony mam już chyba trzecią zimę, wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) No to jeśli odbiór osobisty to będzie problem, bo cała reszta doliczy wysłkę http://autosklep24.pl/ Na hasło (Lancia Klub Polska) masz zniżkę. Strona nie działa teraz, ale dla mnie najtańszy sklep z jakiego korzystałem w przypadku Lancii Edytowane 6 Lutego 2015 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Bez jaj. Hample używki :D Przecie widać że w dobrym stanie, 100k jak nic na nich zrobi. Poza tym sprzedawca zapewnia że są w dobrym stanie a to mi już wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 ale kupna używek kompletnie nie ogarniam. Mam stos używek w garażu i jestem z nich bardzo zadowolony. Problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 kupna używek kompletnie nie ogarniam. Dla każdego coś miłego. Jeździsz tylnionapędówką z jakąśtam mocą i lubisz czasem zamieść na zakręcie, to raz, że szkoda nowych opon, dwa, że na wysokim bieżniku źle się wtedy jeździ. A tak, dwie używki na sezon za 300-400zł i po krzyku. Tylko używek nigdy nie kupuję w necie, zawsze na miejscu sprawdzam bieżnik, datę produkcji i ogólny stan opony. Nigdy się nie zawiodłem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Dokładnie, wielka mi tragedia założyć 2 letnią gumę od niemca który po autostradzie jeździł tylko. Oczywiście, należy też mieć zdrowy rozsądek. Zakładać używkę i bujać się 220km/h po wiejskiej drodze to abstrakcja i podręcznikowy przykład pomyłki w ewolucji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 A tak, dwie używki na sezon za 300-400zł i po krzyku. Burżuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Używki...ja rozumiem jakieś dziwne wymiary kapci, gdzie jedna kosztuje z 800zł. Ale jak widzę 195/65/R15 i januszy biznesu którzy szukają używek by swoim 1,2+lpg zaoszczędzić "pidzisiontgroszy" To aż boję się pomyśleć jak wygląda u nich wymiana klocków/oleju;) :) https://historiapojazdu.gov.pl/web/guest/strona-glowna Edytowane 6 Lutego 2015 przez HeatheN 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Dziwne założenie. I ja i wielu znajomych wolimy założyć używki (akurat żaden z nas nie szaleje), a za to eksploatacja, hamulce czy inne tego typu rzeczy właśnie dzięki takim (jak opony) oszczędnością, są doinwestowane. Jasne, brakuje do pełni szczęścia Dębicy z realu, no ale... lepiej doinwestować 80% auta niż nic. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Nie narzekam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Tak sobie czytam co piszecie i zastanawiam sie czy mozna doprowadzic do tego http://joemonster.org/art/30955 swiadomie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 No miał do wymiany pewnie tłumik+olej+filtry....nie ma H***a opony i klocki musiały poczekać:) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Nie, po prostu nie, to jest niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Burżuj. Nie, opony miałem w dość niestandardowym rozmiarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Tym razem to naprawdę nie ja zacząłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 ja to zacząłem http://www.fastcar.co.uk/2012/05/28/what-cars-share-the-same-lights/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 1250HP FWD Le Mans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 1250 koni na ośce? To będzie ciekawe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Tak sobie czytam co piszecie i zastanawiam sie czy mozna doprowadzic do tego http://joemonster.org/art/30955 swiadomie.. Przecież to system wspomagający dla absu... Niektórzy mają ceramiczne tarcze, inni mechaniczny abs bez czujników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Nie wiem czy to dobry dział, ale sprobuje. Chcialem kupić coś takiego do Astry H 2008 1.8 benzyna - http://www.ebay.co.uk/itm/OBD2-Tech2-Scanner-USB-Diagnostic-Cable-Genuine-Tech-Interface-Opel-Vauxhall-/360886506837?ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123- gosci mi odpisał, ze to nie zabangla z Astrą H. Niby na liscie faktycznie jest tylko Astra G, ale z drugiej strony jest tez Vectra C i Signum, ktore daje sobie ręke uciac, ze maja takie samo wyjscie jak Astra H. Orientuje sie ktos moze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Wejście mają zapewne identyczne. Kwestia obsługiwanych protokołów zapewne. Patrząc po tej liście: http://viaken.pl/pl/diagnoza-opel/ racze nie będzie działać, bo działa do 2004/2005. Generalnie lista na Viaken nie zachwyca - kupiłeś za młode auto. ;] Poszukaj na forach Opla, czego oni używają po 2005. Edit: Dziwne, że na liście w sklepie nie ma tego: http://allegro.pl/interfejs-opel-scanner-usb-z-kablami-licencja-i4907354730.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Wejście to wszystkie auta mają takie samo od chyba 2001 roku, czyli OBD II. Kwestia jest taka, że astra g ma pewnie jakiś interfejs typu kkl czy jak to się zwie w oplach a nowsze mają zapewne CAN dlatego ten kabel działać nie będzie. Tak czy owak odpowiedni kabel z interfejsem CAN nie powinien być o wiele droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Astra H napewno ma szynę CAN, tylko zaskoczony jestem, ze Vectra C niby działa, a Astra nie. A co do zestawu do Astry H, to wlasnie nie jest takie hop siup, wszystkie jakie znalazlem do tej pory, maja Astra G, ale nie H... Narazie czekam na odpowiedz od tego goscia - http://allegro.pl/uniwersalny-interfejs-euroscan-2009-auta1996-2015-i5041562630.html- niby jakies uniwersalne, to moze zabangla. A tak przy okazji, to jaka jest roznica midzy Op-Com a Tech2 ? Ktory jest lepszy ? Bo na amazonie w UK znalazlem pod Astre H, ale wszystkie sa Op-Com. Edytowane 12 Lutego 2015 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Przymierzałem się dzisiaj do zmiany tarcz (kupiłem jednak komplet brembo), ale jak zobaczyłem jak wyglądają linki od ręcznego to odpuściłem. Szukam teraz linek i chcę zrobić całość za jednym podejściem. Problem jest taki, że nie potrafię zlokalizować sklepu, gdzie mieli by wszystkie trzy linki, mają zazwyczaj po dwie, albo prawa i lewa, albo środkowa i prawa, lub też środkowa i lewa. Może macie namiary na jakiś sklep, który by się specjalizował w linkach? Numery jakie znalazłem w eper są takie: środek: 46410282 lewa:46401730 prawa:46401725 Edytowane 13 Lutego 2015 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 IC powinien mieć wszystkie. Swoją drogą jak nie mają, to niech zamówią. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 jade zobaczychttp://www.segundamano.es/las-palmas/seat-ibiza-14-select/a61120345/?ca=35_s&st=a&c=4http://www.segundamano.es/las-palmas/peugeot-106-106-kid-10/a64511658/?ca=35_s&st=a&c=4Na co zwrocic uwage ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 http://imgur.com/gallery/j8Bcp/ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Pojeździłem trochę krajówką i komputerek spalania chyba oszalał - pokazuje 6.5l/100km przy obecnych temperaturach. :D Ciekawe co pokaże, jak zrobi się ciepło i zmienię opony na letnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...