grzechuk Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 dzieki Grimlock, poradzilem sobie, ukrylem wadliwa poprawke, ale sama opcja pobieranie i nie-instalowanie zostawilem... napisalem tez do M$ zeby sie przyjrzeli, bo w mojej konfiguracji ten sterownik jest zly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 W moim przypadku z wadliwym driverem do sieciówki było tak, że na polskiej Viście Home Premium 32bit prawidłowo działał driver producenta. Co ciekawe driver ten we właściwościach miał opisy poszczególnych parametrów jak negocjacja prędkości, bufor, etc po angielsku. Natomiast Windows Update pobierał driver, który po instalacji wyświetlał opcje karty po polsku. Nie wiem na ile język czy raczej spolszczenie miało wpływ na zaprzestanie przez sieciówkę pracy. Ale dwa kolejne updaty dotyczące tego samego drivera sprawiały ten sam problem. Podczas "rollbackowania" wadliwego sterownika po około 10-15 sekundach następował kompletny zwis. Pomagał tylko twardy reset. O dziwo po restarcie zazwyczaj był przywracany driver producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Dzisiaj spędziłem chwilę z laptopem ojca (Celeron M 1.6, 512MB ram dysk z transferem 30mb/s) na którym zainstalowany jest Win XP i to lekka wersja MX7, z wyłączonym prefetchem, niepotrzebnymi usługami i programami startup, a system jest prawie czysty i po prawie pół roku z 7 mogę spojrzeć na xp na nowo: System startuje jak błyskawica, ale podczas pracy często przycina przymula i "myśli" kiedy zacznie coś robić, co w 7 czy viście(ale tylko na znośnych komputerach) zdarza się bardzo rzadko. Poza tym poruszanie się po folderach z visty/7 jest o wiele lepsze i bardziej przemyślane od xp. Dopracowanie szczegółów też jest o wiele lepsze, ale znowu w xp podoba mi się wrażenie prostoty. (Nie ma miliona ustawień do setek mniej lub bardziej potrzebnych rzeczy, tylko pół miliona, z czego większość na wyciągnięcie ręki. Widać to np. po panelu sterowania.) Szkoda tylko że po 8 latach nie ma rewolucji, a tylko ewolucja, bo korzyści z przejścia na 7 są, ale nie jakieś gigantyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Nie ma bo by puryści krzyczeli na całego że wszystko inne i nic nie mogą znaleść i wogóle jest be...Mysle że na rewolucje nikt sobie ine może pozwolić. Zobacz jak krzyczą niektórzy że nie ma klasycznego menu. A ja mówie na reszcie go nie ma! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Nie ma bo by puryści krzyczeli na całego że wszystko inne i nic nie mogą znaleść i wogóle jest be...Mysle że na rewolucje nikt sobie ine może pozwolić. Zobacz jak krzyczą niektórzy że nie ma klasycznego menu. A ja mówie na reszcie go nie ma! W Viście było i widziałem u nie jednej osoby ustawione ale wyglądało tak jakoś jak by wyrwane z kontekstu nie pasujące do niczego w około ;) A że w W7 nie ma już takiej możliwości ... cieszy mnie to niezmiernie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 A ja bym chetnie ustawil sobie klasyczne menu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Ok. 2 minuty filmu napisy mają już 5s spóźnienia. Im dalej tym gorzej. Po 20 minutach filmu już prawie 1min spóźniają się. I to nie ważne czy oglądam film od początku przez te 20min, czy zacznę odtwarzać od 20 minuty. Zawsze są tak samo rozsynchornizowane.A framerate napisow i filmu sie zgadza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 do filmow uzywam juz od kilku lat KMPlayera To jest zdecydowanie najlepszy player. Jest bardzo rozbudowany i konfigurowalny. Nie wiem jakie oglądacie pliki, że instalujecie jakieś paczki kodeków itp. Po co? Ja nigdy tego nie instalowałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Nie wiem jakie oglądacie pliki, że instalujecie jakieś paczki kodeków itp. Po co? Ja nigdy tego nie instalowałem. w przypadku kmplayera wypadaloby dograc rm- i qt-alt i wtedy juz wszystko smiga... lacznie z mkv i innymi wynalazkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 A ja bym chetnie ustawil sobie klasyczne menu :)Jak ktoś lubi, to mogłby mieć taką opcję. Ja bardzo sobie cenię szukajkę menu start w Viście/W7. 2-3 literki i już mam, czego szukam. Nie tylko pliki, czy zainstalowane programy. Nawet do panelu sterowania nie trzeba wchodzić, jak się wie, co jak nazwane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 A framerate napisow i filmu sie zgadza?Napisy są dobre, bo ten sam film z tymi samymi napisami parę dni temu pod WinXP 32-bit i SubEdit działał dobrze. Napisy były poprawnie wyświetlane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Jaki typ pliku video? Czy po puszczeniu napisów poprzez ffdshow tez zle ida? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 W Viście było i widziałem u nie jednej osoby ustawione ale wyglądało tak jakoś jak by wyrwane z kontekstu nie pasujące do niczego w około ;) A że w W7 nie ma już takiej możliwości ... cieszy mnie to niezmiernie ;) heh ja też się ciesze, że go już nie ma bo pewnie bym ustawił klasyczne menu i go używał a tak przekonałem się do nowego i stwierdziem że jest znacznie bardziej funkcjonalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Jaki typ pliku video?zwykły AVI Video: DivX 5 664x264 23.98fps 668Kbps [Video 0] Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 112Kbps [Audio 1] Czy po puszczeniu napisów poprzez ffdshow tez zle ida?Nie mam żadnego ffdshow, ani innych kodeków. Nic nie instalowałem prócz MPC-HC x64. Obraz jest, dźwięk jest, napisy za szybko chodzą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Witam. Mam problem z owym systemem. Do pewnego czasu było wszystko ok. Aż pewnego razu zawiesił mi się komputer i go zresetowałem, i po włączeniu się komputera nie było tapety tylko czarny ekran. Ikony oczywiście były. I do dnia dzisiejszego nie da się ustawić tapety... Co to może być i proszę o jak najszybszą pomoc. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam. Mam problem z owym systemem. Do pewnego czasu było wszystko ok. Aż pewnego razu zawiesił mi się komputer i go zresetowałem, i po włączeniu się komputera nie było tapety tylko czarny ekran. Ikony oczywiście były. I do dnia dzisiejszego nie da się ustawić tapety... Co to może być i proszę o jak najszybszą pomoc. Pozdrawiam Czyżby aktywacja systemu "przestała działać" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mojemu kumplowi w 7260 też się tak stało jak się bawił narzędziami którymi nie powinien się bawić i aktywacja "przestała działać", więc zgadzam się z Mardokiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 ma ktoś problemy z razerem na win7x64? po zainstalowaniu sterów 3,4 i 5 przycisk myszy nie reaguje, po odinstalowaniu wszystko działa..., tyle że w sterach jest kilka fajnych opcji które warto mieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mojemu kumplowi w 7260 też się tak stało jak się bawił narzędziami którymi nie powinien się bawić i aktywacja "przestała działać", więc zgadzam się z Mardokiem.Majac u siebie RC7100 i bez zabaw z aktywatorami to samo sie dzialo. Tylko u mnie reaktywacja dzialala. Widocznie ten system "tak ma" bo u mnie w ciagu ponad 2 miesiecy przy 7100 miewalem to kilkukrotnie , ale nawet bez resa systemu , a przy zwyklym "uruchom ponownie" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zainstalowałem tym razem RTM x64 Professional, zapuscilem sterowniki, firefoxa x86 i jeszcze pare programów x86 na początku działały (ale tylko "uruchom jako administrator), a teraz zaobserwowałem że np. IE x86 nie działa a x64 włącza się normalnie :angry: sorry ale noob narazie jestem w os, coś tam wcześniej przestawiłem w secpol.msc - user accounts control: behavior of the elevation prompt for administrators i admin approval mode - elevate without prompting Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) hi, takie pytanie, czy 7100 jest aktualnie najbardziej stabilna wersja do 'nabycia' ? :) Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez yeyoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Ktoś wie jak usunąć strzałki skrótu w Windows 7 RC w wersji 64 bitowej? Testowałem wszystkie progzy które mi google znalazło, ale każdy niby był tylko do 32 bitowej wersji i nie działał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=810156 Nie testowałem, powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Ktos wie.. Przez rejestr jest najszybciej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Dzięki za info, kurde trzeba sie zarejestrowac zeby sciagnac plik ;/ Suuper, nie przysłali mi linka aktywującego konto :/ Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez SanDiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) http://www.sevenforums.com/tutorials/3606-...ve-restore.html Chociaz u mnei dział najzwyklejsze usunięcie IsShortcut z HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez SGJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Działa, dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) działa Wam drag&drop z explorera np. w foobarze? na razie się dowiedziałem że można to robić poprzez trzymanie sifta i ciągnięcie nad przypiętą ikonę, ale to nie to samo co w xp ;/ Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez 4rch0n Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 hi, takie pytanie, czy 7100 jest aktualnie najbardziej stabilna wersja do 'nabycia' ? :)Jedyna do legalnego nabycia. Najbardziej stabilna? Dla mnie wszystkie były stabilne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 działa Wam drag&drop z explorera np. w foobarze? na razie się dowiedziałem że można to robić poprzez trzymanie sifta i ciągnięcie nad przypiętą ikonę, ale to nie to samo co w xp ;/ Raz dziala a raz nie. Jak nie dziala, robie restart foo i juz chodzi, 1 moze 2 razy sie uda po czym znowu blokuje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...